Fantastisk start i Bringserien

Postet av Sonja Irene Simonsen den 4. Des 2014

Tyristubben deltar i nasjonal serie for andre gang i historien.

I sesongen 2008/2009 deltok J92/93 i en tilsvarende serie, og de endte på en overraskende bra 10 plass i sin avdeling.

Det var en meget spent gjeng fra Tyristubben som lørdag formiddag tok turen til Oslo og Bjørnholthallen. Som vanlig med en stor delegasjon foreldre og besteforeldre i tillegg til spillere og lagledelse, den blå og gule horde på tribunen syntes og hørtes godt hele helga - gull verdt med god støltte fra tribunen!

Tyristubben - Kolbotn

Antatt sterkest motstand i første kamp. Kolbotn har vært i toppen i Region Øst i mange år, vunnet PW Cup og hevdet seg godt nasjonalt. Vi forventet ikke mye, men hadde trua..

Kampen var jevn fra start, våre jenter var skikkelig tent og ga alt i alle dueller. Etter 12 minutter måtte Line ut med en vond tommel, usikkerheten kom snikende... Men det var unødvendig, Oda kom inn og gjorde en strålende jobb i midten fremover og ikke minst som toer i forsvar. Stillingen var 8-8 til pause.

2. omgang startet som første, og var jevn lenge. Mot slutten av omgangen tok vi over føringen og ledet med ett og to mål. Med to måls ledelse og fem minutter igjen får Kolbotn straffekast og mulighet til og komme tilbake i kampen - men Amanda reddet mesterlig nede i høyre hjørnet. Amanda gav retur som igjen gav straffekast og en ny mulighet... Ny skytter, nytt skudd - men Amanda lå nede i venstre hjørnet og reddet til ellevill jubel fra benk og tribune. Vi gikk opp til tre måls ledelse da 2 minutter gjenstod, men igjen ble Kolbotn tildelt straffekast - skulle det glippe for oss??  Vi var aldri sikre.. Amanda sin selvtillitt var på topp, og på nytt ble det strafferedning. Vi fikk inn nok en scoring, og vant meget overraskende kampen 21-17.

Oda Røhne ble kåret til kampens beste spiller. Amanda med sine avgjørende redninger ble også en svært viktig bidragsyter i denne kampen.

Laget: Amanda (39,3%), Malin (4/5), Hege (0/1, 1 ass), Føyn (4/6), Marte (3/4), Line (1/5, 2 ass), Nanna, Hedda (0/1), Sangnes (1/1, 2 ass), Amalie (3/9, 6 ass), Oda (5/7, 2 ass), Maren.

10 tekniske feil er vi meget godt fornøyd med, og når da uttellingen fremover er på 52% blir det seier...

Umiddelbart etter kamp fikk vi servert nydelig lunsj fra vertskapet Kolbotn. Jentene var høyt oppe, men måtte raskt ned på jorda igjen for allerede kl 1630 var det klart for ny kamp.

Glassverket - Tyristubben

Jentene virket ok på oppvarming, men så litt slitne ut. Var de klare for ny kamp? Mottsander GIF hadde uventet tapt for Oppsal i sluttsekundene tidligere på dagen, så de var skikkelig tent på revansj.

Desverre ble våre antagelser riktig, jentene var definitivt ikke klare fra start. Etter 10 min tar vi time-out, da er stillingen 9-2 til GIF. Jentene våknet, og vi satte inn støtet - i løpet av de 10 neste minuttene knappet vi kraftig innpå og 5 minutter før pause var stillingen 10-7. GIF var rystet og tok time-out, trener Kenneth Gabrielsen gav ordre og vips så var stillingen 13-7 til pause.

I pausa fikk jentene skryt for opphentingen, men det ble også kraftig presisert at om vi ville henge med så nyttet det ikke med hvileskjær i omgang nummer to.

Jentene spilte en flott 2. omgang, og gav aldri opp håpet om seier - en flott egenskap som har kommet inn i laget i løpet av siste halvår. Tyristubben vant 2. omgang 8-11, men desverre holdt det ikke til seier mot Glassverket denne gangen heller. Vi tapte 21-18.

17 tekniske feil i denne kampen ble for mye, de aller fleste kom i første del - vi tør påstå at kampens 10 første minutter ødela for oss.

Amalie ble kåret til kampens beste spiller. Føyn gjorde også sine saker meget godt begge veier i denne kampen.

Laget: Amanda (43,2%), Malin (0/0, 1 ass), Hege (1/1), Føyn (5/11, 2 ass), Marte (4/6), Nanna (0/0), Hedda (0/2, 1 ass), Sangnes (4/5, 1 ass), Amalie (4/6, 7 ass), Oda (0/0, 1 ass), Maren (0/1, 2 ass)

Desverre for laget, og for Line ble det konstatert brudd i det øverste leddet på høyre tommel på røntgen lørdag kveld.

Trenere og spillere overnattet på Scandic Hotel Helsfyr fra lørdag til søndag. Tusen takk for flott organisering Bjørn og Laila - jentene fikk hvilt godt og spiste umiddelbart etter kamp. I tillegg fikk vi avholdt spillermøte på kvelden og jentene nøt det late liv et par timer før leggetid.

Søndag morgen var det klart for helgas tredje og siste kamp.

Tyristubben - Oppsal

I Oppsal Arena vant Kolbotn mot Glassverket på morgenen, det var nok mange i Tyristubben-leieren som da øynet håpet om flere poeng enn GIF etter første runde - en ekstra motivasjon...

1. omgang startet med måltørke fra begge lag. Gode forsvar på begge sider, og nesten ikke mål. Det løsnet etterhvert litt for Tyristubbenjentene, og etter de første 25 minuttene kunne vi gå til pause med ledelse 9-6. Vi var meget godt fornøyd med forsvar og Amanda. Men fremover buttet det litt, kanskje ikke så rart med Line (som har vært sentral i laget) ikke var tryggheten i midten. Når det sies så fortjener både Oda og Marte skryt for at de tok oppgaven som sentral midtspiller strålende denne helga - meget bra jobba!

2. omgang startet utmerket for oss, vi dro ifra i målprotokollen og øynet håp om 4 poeng etter første Bringrunde. Men hjemmelaget Oppsal ga aldri opp, og vips så var stillingen 13-13, vi begynte og slite bakover og spilerne våre var tydelig slitne... MEN, nok en gang går Amalie foran "i krigen" og drar med seg resten av gjengen. Marte kontrer og finter, Hedda treffer fra kant og vips så er vi godt foran igjen. Sluttminuttene blir spennende, men vi drar i land en 19-15 seier til enorm jubel fra supporterne.

Jentene som spilte mye er totalt utslitt etter kamp, og Amalie får knapt med seg at hun blir kåret til banens beste - det er nesten tomt for krefter..

Tyristubben vinner kampen fortjent, til tross for hele 15 tekniske feil. Uttellingsprosenten er på 56%, til tross for lite mål.

Laget: Amanda (53%), Malin (4/4, 1 ass), Hege (0/0), Føyn (3/4, 3 ass), Marte (4/8, 1ass), Nanna, Hedda (3/4, 1 ass), Sangnes (2/2), Amalie (2/9, 7 ass), Oda (1/3, 1 ass), Maren.

En strålende fornøyd gjeng fra Tyristubben kunne vende nesa hjemover med 4. plass i Bringserien avdeling 1 etter første runde. Over all forventning!!

Nå er det bare og glede seg til 13 og 14 desember, da blir det full rulle på hjemmebane. Bjarg, Levanger og Kongsvinger kommer på besøk.